Главни вести

ШТО СЕ ХИВ И СИДА?

ШТО Е ХИВ? ХИВ е вирус кој предизвикува хумана имунодефициенција. Присуството на ХИВ вирусот во човечкиот организам доведува...>>


“Подари пакетче, подари радост”

Декември Месец на подароци, за среќни моменти! let the Christmas spirit shine   Почитувани, Во пресрет на новогодишните...>>


информативно- едукативно предавање на тема: Дигитално насилство

Успешно реализирано информативно- едукативно предавање на тема: Дигитално насилство во ООУ”Кирил Пејчиновиќ”, општина Кисела Вода, за учениците од...>>


Неделата на грижа на стари лица

Црвен крст на град Скопје од 15-21 ноември ја одбележува „Неделата на грижа за стари лица”. Истата се...>>


Крводарителска акција

Возрасните лица од Долно Лисиче денеска имаа можност да го проверат своето здравје во акција организирана од Црвен...>>


“Зависности и нивно лекување”

По повод одбележување на месецот на борба против зависности, Црвен крст на Република Северна Македонија- Општинска организација Кисела...>>


Психосоцијална Поддршка и Психолошка Прва Помош

Црвениот крст на Република Северна Македонија во рамки на системот за Психосоцијална Поддршка и Психолошка Прва Помош обезбедува...>>


26 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и Црвена полумесечина

26 години Црвен крст на РСМ рамноправен член на Меѓународната Федерација на националните друштва на Црвен крст и...>>


Обука за врснички едукатори за превенција од болести на зависности

Црвениот крст на Република Северна Македонија организираше обука за врснички едукатори за превенција од болести на зависности. Обуката...>>


Крводарителска акција

Почитувани крводарители, Благодариме на Вашата хуманост и желбата да бидете дел од најблагородниот чин, а тоа е крводарувањето!...>>


ВОЛОНТЕРИТЕ ВО ПРВИТЕ БОРБЕНИ РЕДОВИ ПРОТИВ ПАНДЕМИЈАТА

Треба многу да се работи со волонтерите. Да се работи на нивната мотивација и на зајакнување на нивните...>>


Волонтерите на Општинска организација Кисела Вода се приклучија на иницијативата на Среќа bar&food и Црвен крст на град Скопје/City Red Cross of Skopje.

За време на викендот, дел од нашите волонтери го посетија кафе барот Среќа, кој е лоциран во населбата...>>


Јавна расправа за членување во Црвен крст на РСМ

  На 08 јуни 2021 година се одржа јавна расправа за воведување на нов модел на членување во...>>


< врати се назад