јуни 24, 2021

Светскиот ден на крводарителството

Под мотото “Дарувај крв и придонеси светот да продолжи да се движи” го одбележуваме 14 Јуни- Светскиот ден на крводарителството.
Нашите млади крводарители се позитивен пример во општеството, со што се вистински херои на денешницата кои преку својата драгоцена течност спасуваат човечки живот!
Прочитајте повеќе за нивните позитивни вредности во интервјуто од MKD.mk подолу:
Во името на Институтот за трансфузиона медицина и Црвен Крст им посакуваме здравје, среќа и благосостојба на дарителите и нивните најблиски!🍀
Млади крводарители со порака: Дарувај крв и спаси живот, секоја капка е важна
< врати се назад